Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát csíkokra, a paprikákat karikára, a hagymákat apróra vágom, a paradicsomot szeletelem.

Egy serpenyőbe beleteszem a hagymákat és a rizst, öntök rá olajat, s éjszakára a hűvös kamrába teszem.

Másnap a serpenyőben megpirítom a hagymákat, a rizst és a chilit, majd beleteszem a paprikákat, végül a patadicsomot, fűszerezem. Időnként megkavarom, hogy ne kapjon oda. Felszeletelem a kolbászt, amikor már majdnem kész a lecsó, beleteszem. Néhány perc után kikapcsolom a tüzet, s lefedve hagyom, hogy hőntartáson párolódjon tovább a rizs.

Tálalok.

Megjegyzés

A lecsó megunhatatlan, akár minden nap meg tudnám enni. Sokféleképp készítem, itt most a rizses változat látható, olvasható.
- hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss