Keress receptre vagy hozzávalóra

Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 1 szál füstölt csípős kolbász
  • 80 dkg lecsópaprika
  • 2 db csípős hegyes zöldpaprika
  • chilipaprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg paradicsom
  • 1/2 pohár rizs
  • olívaolaj
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • piros arany

Elkészítés

    Elkészítés: A szalonnát csíkokra, a paprikákat karikára, a hagymákat apróra vágom, a paradicsomot szeletelem.

    Egy serpenyőbe beleteszem a hagymákat és a rizst, öntök rá olajat, s éjszakára a hűvös kamrába teszem.

    Másnap a serpenyőben megpirítom a hagymákat, a rizst és a chilit, majd beleteszem a paprikákat, végül a patadicsomot, fűszerezem. Időnként megkavarom, hogy ne kapjon oda. Felszeletelem a kolbászt, amikor már majdnem kész a lecsó, beleteszem. Néhány perc után kikapcsolom a tüzet, s lefedve hagyom, hogy hőntartáson párolódjon tovább a rizs.

    Tálalok.

Megjegyzés

A lecsó megunhatatlan, akár minden nap meg tudnám enni. Sokféleképp készítem, itt most a rizses változat látható, olvasható.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin