Keress receptre vagy hozzávalóra

Rizses lecsó császárszalonnával és füstölt kolbásszal

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 szelet főtt császár szalonna
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 6 db paprika
  • 2 db csípős hegyes zöldpaprika
  • chilipaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 1/2 pohár rizs
  • olívaolaj
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst még reggel beáztatom.

    A szalonnát kockára, a paprikákat és a chilit karikára, a hagymákat apróra vágom, a paradicsomot kockázom.

    Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát, majd a kolbászt. A kolbász kiveszem, félreteszem. A serpenyőbe beleteszem a hagymákat, a chilit és a rizst, dinsztelem, majd beleteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem, öntök rá egy kevés vizet. Időnként megkavarom, hogy ne kapjon oda.

    Amikor megfőtt a rizs, hozzákeverem a kolbászkarikákat.

Megjegyzés

Azoknak, akik annyira és úgy szeretik a lecsót, mint én.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin