Elkészítés: A kelt leveleire szedjük, az ereket kivágjuk. Forró, sós vízbe dobjuk, majd félkészre főzzük kb. 10-15 perc alatt.
Ezalatt a darált húst olajon megdinszteljük, majd fűszerezzük, fokhagymázzuk, beletesszük a rizst, és annyi vízzel, hogy ellepje, 10-15 perc alatt összefőzzük. Ha kész, fél pohár tejfölt elkeverünk benne.
A lecsurgatott kelt 3 részre osztjuk. A legnagyobbat olajozott tepsi aljába tesszük, elegyengetjük rajta a húsos ragu felét, meglocsoljuk tejföllel, majd újra kel jön, a maradék hús és tejföl. A kellevelekkel lefedjük, meglocsoljuk tejföllel.
Forró sütőben 40 perc alatt összesütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre