Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizses-húsos rakott kel

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kelt leveleire szedjük, az ereket kivágjuk. Forró, sós vízbe dobjuk, majd félkészre főzzük kb. 10-15 perc alatt.

Ezalatt a darált húst olajon megdinszteljük, majd fűszerezzük, fokhagymázzuk, beletesszük a rizst, és annyi vízzel, hogy ellepje, 10-15 perc alatt összefőzzük. Ha kész, fél pohár tejfölt elkeverünk benne.

A lecsurgatott kelt 3 részre osztjuk. A legnagyobbat olajozott tepsi aljába tesszük, elegyengetjük rajta a húsos ragu felét, meglocsoljuk tejföllel, majd újra kel jön, a maradék hús és tejföl. A kellevelekkel lefedjük, meglocsoljuk tejföllel.

Forró sütőben 40 perc alatt összesütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss