Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rizses-húsos rakott karalábé

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 nagyobb karalábé
  • fél bögre rizs
  • 50 dkg darált hús
  • 2 tojás
  • kb. 2 dl tejföl
  • petrezselyem
  • borsikafű
  • rozmaring

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst megfőzzük (ki-ki saját technikája szerint tegye ezt, én úgy szoktam, hogy kevés olajon felforrósítom a rizst, majd kétszer annyi sós, esetleg ételízesítős vízzel 5-10 percig főzöm, majd a végén még egy kis vizet adok hozzá, és lefedem addig, amíg fel nem issza a vizet). Közben a megtisztított egész karalábékat is feltesszük vízben főni (majdnem puhára kell főzni, ez általában elég sokáig, 40-50 percig is eltart!).

    Míg a rizs pihen és a karalábé fő, elkészítjük a darált húst is. Sóval, ízlés szerinti egyéb fűszerekkel (én most legutóbb rozmaringgal, borsikafűvel és kis petrezselyemmel) együtt forró olajon addig sütjük, amíg barna lesz, majd félretesszük.

    Ha nagyjából puha a karalábé, leszűrjük, majd lereszeljük. Akinek van reszelő betéttel is rendelkező mixere, annak ajánlom, ennek segítségével pillanatok alatt, ujjvágás nélkül megvan a reszelés.

    Ezután egy tűzálló tálba rétegezzük a karalábét, a rizst, a húst, majd legvégül még egy adag karalábét. A tetejére a tojásokkal elkevert tejföl kerül. Addig sütjük, amíg szép barnás nem lesz a teteje.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin