Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rizses hús másképp

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell
  • 0,5 l rizs
  • 2 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 fej hagyma
  • 0,5 dl olaj vagy 2 ek zsír
  • 1 ek pirospaprika
  • 10 dkg parmezán

Elkészítés

    1. A csirkemellet felkockázzuk. A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.
    2. Egy mélyebb serpenyőben zsiradékot hevítünk, és megdinszteljük rajta a hagymát és a fokhagymát, aztán rátesszük a húst, és fehéredésig sütjük. Meghintjük a pirospaprikával, jól összekeverjük, és közepes lángon, fedő alatt puhára pároljuk. Ha kevés a szaft, egy fél deci forró vizet adhatunk hozzá.
    3. A rizst kétszeres mennyiségű vízzel feltesszük főni, megsózzuk, majd közepes lángon, lefedve addig melegítjük, míg a víz elpárolog. Akkor az edényt betesszük a 80 fokra előmelegített sütőben, és 10-15 percig "dunsztoljuk" így a rizsszemek tökéeltesen átfőnek.
    4. Ha elkészült a rizs, a kész húsos raguhoz forgatjuk, és meghintjük a parmezánnal, és azzal is összekeverjük. Amennyiben a tálalásra is hangsúly fektetnénk, akkor a még forró rizses húst kanalazzuk egy tálkába, nyomjuk jól bele, majd fordítsuk ki egy lapos tányérra, így a végeredmény ilyen látványos lesz, mint a képen!

      9 LAKTATÓ RIZSES HÚS, AMI A CSALÁD KEDVENCE LESZ >>> 

      RIZSES EGYTÁLÉTELEK, HA KIFOGYTÁL AZ ÖTLETEKBŐL >>> 

      11 GYORS RECEPT, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG RIZS >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin