Elkészítés: Megfelelő méretű edényben kiolvasztjuk a kockára vágott füstölt szalonna zsírját, a töpörtyűt kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a félszálra vágott hagymát, majd a tűzről félrehúzva mokkáskanálnyi pirospaprikát feloldunk a zsírban.
Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a hámozott, kisebb kockákra vágott paradicsomot, és visszahelyezzük a tűzre. Amint levet enged, belerakjuk a kb. 2x2 cm-es kockára aprított cukkinit. Meghintjük 1 evőkanálnyi ételízesítővel és kevés sóval. A paradicsom savasságának mérséklésére néhány dekagramm cukrot keverünk az ételbe. Pár perc múlva hozzáadjuk a csíkokra vagy karikákra metélt zöldpaprikát is. Ha nincs elegendő lé az edényben, annyi vizet öntünk bele, hogy éppen ellepje a zöldségféléket.
A rizst megmossuk, és beleszórjuk a lecsóba. Mire megpuhul a rizs, a folyadékot is felveszi.
Lecsónkat tartalmasabbá tehetjük karikára vágott virsli vagy kolbász hozzáadásával. Friss fehér kenyérrel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre