Keress receptre vagy hozzávalóra

Rizses-csirkés egytál

default user icon

Hozzávalók

  • 1,2 kg csirkemell
  • 2 ek olaj
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 db paprika
  • 1 db sárgarépa
  • 1/2 tk őrölt erős paprika
  • 3,5 dl húslevesalaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db babérlevél
  • 1/2 tk oregánó
  • 1/2 tk bazsalikom
  • 30 dkg rizs
  • 1 tk só

Elkészítés

    1.

    A hagymákat fonomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk és felaprítjuk. A csirkehúst csíkokra vágjuk, a répát felkockázzuk.

    2.

    Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a húsdarabokat, kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékra szórjuk a hagymákat, a paprikát és az őrölt paprikát, és kissé megpirítjuk. Felöntjüka húslevessel és a borral, hozzákeverjük a rizst és a répát, majd a babérlevéllel, az oregánóval és a bazsalikommal fűszerezzük.

    3.

    Ráfektetjük a csirkedarabokat, megsózzuk, és közepes lángon, fedő alatt 30 percig pároljuk. Ha szükséges, egy kevés húslevessel pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Az edényt levesszük a tűzről, és tálalás előtt 10 percig pihentetjük az ételt. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin