Elkészítés: Először főzzük meg a rizst félpuhára 1 bögre vízzel. Vágjuk fel a csirkemellet kis kockákra, a paradicsomot, a paprikát, a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel kis darabokra. (A paradicsomot még mielőtt felvágnánk kis darabokra, húzzuk le a bőrét. A paprikát pedig mielőtt felvágnánk, vegyük ki a belsejét.) A kis kockákra vágott csirkemellet pirítsuk pár percig egy kis olajon, majd amikor már fehér kérget kaptak, vegyük ki egy tányérra. Tegyük bele a felhevített, csirkemelles olajba a vöröshagymát és pároljuk meg pár perc alatt. A párolás után tegyük bele sorban a többi zöldséget, kezdjük a fokhagymával és folytassuk a paradicsommal, a paprikával. Ezt a zöldséges mixet pároljuk 1-2 percig, adjuk hozzá a félpuhára főzött rizst és a csirkemellet. Mivel a rizs még félpuha, adjunk az ételhez 1 bögre vizet. A rizses csirkemell mixet főzzük 15-20 percig. A legvégén adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és a leveskockát. Ezzel még főzzük 1-2 percig, és már kész is van.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre