Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párolt rizses csirke sárgarépával

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a sárgarépát megpucoljuk. A hagymát kockára vágjuk, a répát felkarikázzuk. A felhevített kókuszzsíron megdinszteljük a hagymát, és megszórjuk egy csipet sóval.
  2. Ezután hozzáadjuk a megtisztított csirkecombot és -szárnyat, kissé megpároljuk, majd a karikára vágott sárgarépát is a húshoz adjuk, és együtt pároljuk tovább. Amikor már majdnem zsírjára sül, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval és borssal ízesítjük, majd belerakjuk a paprikákat és a paradicsomot. Lefedjük, és lassú tűzön főzzük.
  3. A rizst átöblítjük, majd amikor a csirke már majdnem megfőtt, beleszórjuk az edénybe, és jól elkeverjük. Fogkeményre főzzük, nem teljesen puhára, közben pótoljuk a vizet. Amikor elkészült, lefedve állni hagyjuk, hogy a rizsszemek megdagadjanak. Melegen tálaljuk.

Megjegyzés

A rizses csirkével nagyon jól harmonizál a sárgarépa. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss