Elkészítés: A fiatal pecsenyekacsát megmossuk és besózzuk. Nagyobb lábosba tesszük, bekenjük zsírral, kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt félpuhára pároljuk.
Közben egy tepsit kizsírozunk, aljára terítünk 1 sor hámozott, karikára vágott nyers burgonyát, erre egy réteg főtt rizs kerül, meghintjük törött borssal, sóval, 1 evőkanál reszelt hagymával, majd ismét 1 sor burgonya következik.
Erre az „ágyra” tesszük a félig sült kacsát, meglocsoljuk borral, és szép pirosra sütjük.
A megsült kacsát vágódeszkára tesszük, és negyedórás pihentetés után szeleteljük.
A rizses burgonyát tálra rakjuk, és a felszeletelt kacsát ezen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre