Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizses burgonyaágyon sült kacsa

MME MME
90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A fiatal pecsenyekacsát megmossuk és besózzuk. Nagyobb lábosba tesszük, bekenjük zsírral, kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt félpuhára pároljuk.

Közben egy tepsit kizsírozunk, aljára terítünk 1 sor hámozott, karikára vágott nyers burgonyát, erre egy réteg főtt rizs kerül, meghintjük törött borssal, sóval, 1 evőkanál reszelt hagymával, majd ismét 1 sor burgonya következik.

Erre az „ágyra” tesszük a félig sült kacsát, meglocsoljuk borral, és szép pirosra sütjük.

A megsült kacsát vágódeszkára tesszük, és negyedórás pihentetés után szeleteljük.

A rizses burgonyát tálra rakjuk, és a felszeletelt kacsát ezen tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss