Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rizs sajttal, zöldségekkel

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cukkíni
  • 2 sárgarépa
  • 1 paradicsom
  • 7 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 15 dkg zöldborsó (mélyhűtött)
  • 2,5 dl fehérbor
  • 20 dkg fehérrizs
  • 7 dl zöldségleves
  • 7,5 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés

    Előkészítés: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra, a cukkínit, a répát falatnyi darabokra vágjuk. A paradicsom magjait kikaparjuk, húsát felaprítjuk.

    Elkészítés: Felforrósítunk 3 evőkanál olívaolajat egy serpenyőben, és megpirítjuk benne a hagyma és a fokhagyma felét. Hozzáadjuk a sárgarépát, a cukkínit, a zöldborsót és a paradicsomot. Időnként megkeverve megpirítjuk (kb. 4-5 perc). Hozzáadjuk a fehérbor felét, és addig főzzük, amíg teljesen elpárolog, majd a zöldségkeveréket félretesszük későbbre. Másik edényben, a maradék olívaolajban megpirítjuk a maradék hagymát és fokhagymát. Hozzátesszük a rizst, jól összekeverjük, hogy átitatódjon az olajjal, hozzáöntjük a maradék fehérbort, és addig amíg a rizs teljesen beissza a bort. A zöldséglevest felforraljuk, és csészénként a rizsre öntjük. Arra ügyeljünk, hogy a rizs jól összekeveredjen a lével, mielőtt a következő csésze levest hozzáöntjük. A rizst még 20 percig főzzük, vagy amíg mázas-lágy lesz. Végül hozzáadjuk a félretett zöldségkeveréket, a parmezán sajtot, fűszerezzük egy csipet őrölt fekete borssal, sóval, és melegen tálaljuk.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 460 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin