Rizottó zöldborsóval és baconnel

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 30 dkg rizs (gömbölyű szemű)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 7 dl zöldségleves-alaplé
  • 6 dkg vaj
  • 25 dkg konzerv zöldborsó
  • 10 dkg bacon
  • 0,5 dl tejszín
  • 4 dkg parmezánforgács

Elkészítés

    1.

    Kockázzunk apróra a vöröshagymát. Vastag aljú edényben hevítsük fel az olívaolajat, és pároljuk benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk folyamatos keverés mellett 2 percig. Öntsük fel a száraz fehérborral, és addig kevergessük, amíg a folyadék elpárolog.

    2.

    Közben egy másik edényben forraljunk fel 7 dl zöldségleves-alaplét (kockából), és tartsuk melegen közepes tűzön. Öntsünk belőle egy merőkanálnyit a rizshez, és keverjük folyamatosan, amíg a rizs felszívja a folyadékot. Öntsünk hozzá még egy merőkanálnyi levest, és keverés mellett várjuk meg, míg felszívja. Ismételjük ezt 15-20 percig. Vegyük le a tűzről a majdnem kész rizottót, keverjünk bele a vajat, és ízesítsük tetszés szerint.

    3.

    Csöpögtessük le a konzerv zöldborsót, és vágjunk kisebb kockákra a bacont. Melegítsük össze a tejszínt a borsóval és a sonkával, öntsük a rizottóhoz, majd főzzük együtt pár percig, amíg a rizs megpuhul. Szedjük tányérra, és szórjuk meg a parmezánforgáccsal.


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 4 hónappal ezelőtt
A rizottó az az étel, aminek nehezen állok neki. Évente párszor, mint pl. ma, de most sem bántam meg. (Pláne ez alapján a recept alapján!)

Hasonló Receptek

Magazin