Rizottó zöldborsóval és baconnel

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 30 dkg rizs (gömbölyű szemű)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 7 dl zöldségleves-alaplé
  • 6 dkg vaj
  • 25 dkg konzerv zöldborsó
  • 10 dkg bacon
  • 0,5 dl tejszín
  • 4 dkg parmezánforgács

Elkészítés

    1.

    A vöröshagymát apróra kockázzuk. Vastag aljú edényben felhevítjük az olívaolajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a rizst, és folyamatos keverés mellett 2 percig pirítjuk. Felöntjük a száraz fehérborral, és addig kevergetjük, amíg a folyadék elpárolog.

    2.

    Közben egy másik edényben felforraljuk a zöldségleves-alaplét, és közepes tűzön melegen tartjuk. Egy merőkanálnyit a rizshez öntünk belőle, és folyamatosan keverjük, amíg a rizs felszívja a folyadékot. Hozzáöntünk még egy merőkanálnyi levest, és keverés mellett várjuk meg, míg felszívja. Ezt 15-20 percig ismételjük. Levesszük tűzről a majdnem kész rizottót, belekeverjünk a vajat, és tetszés szerint ízesítjük.

    3.

    Lecsöpögtetjük a konzerv zöldborsót, és kisebb kockákra vágjunk a bacont. Összemelegítjük a tejszínt a borsóval és a sonkával, a rizottóhoz öntjük, majd pár percig együtt főzzük, amíg a rizs megpuhul. Tányérra szedjük, és megszórjuk a parmezánforgáccsal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 9 hónappal ezelőtt
A rizottó az az étel, aminek nehezen állok neki. Évente párszor, mint pl. ma, de most sem bántam meg. (Pláne ez alapján a recept alapján!)

Hasonló Receptek

Magazin