Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizottó zöldborsóval és baconnel

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

1.

A vöröshagymát apróra kockázzuk. Vastag aljú edényben felhevítjük az olívaolajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a rizst, és folyamatos keverés mellett 2 percig pirítjuk. Felöntjük a száraz fehérborral, és addig kevergetjük, amíg a folyadék elpárolog.

2.

Közben egy másik edényben felforraljuk a zöldségleves-alaplét, és közepes tűzön melegen tartjuk. Egy merőkanálnyit a rizshez öntünk belőle, és folyamatosan keverjük, amíg a rizs felszívja a folyadékot. Hozzáöntünk még egy merőkanálnyi levest, és keverés mellett várjuk meg, míg felszívja. Ezt 15-20 percig ismételjük. Levesszük tűzről a majdnem kész rizottót, belekeverjünk a vajat, és tetszés szerint ízesítjük.

3.

Lecsöpögtetjük a konzerv zöldborsót, és kisebb kockákra vágjunk a bacont. Összemelegítjük a tejszínt a borsóval és a sonkával, a rizottóhoz öntjük, majd pár percig együtt főzzük, amíg a rizs megpuhul. Tányérra szedjük, és megszórjuk a parmezánforgáccsal.

GYORS, KIADÓS, EGYSZERŰ - 11 ISTENI RIZOTTÓ RECEPT >>> 

11 ELLENÁLLHATATLAN ÉTEL, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG BACON >>> 

8 HIBA, AMI TÖNKREVÁGHATJA A RIZOTTÓDAT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss