Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rizottó vargányával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg rizs (arborio)
  • 6 dl zöldségalaplé
  • 2 dl fehérbor
  • arasznyi póré hagyma
  • 2-3 kanál olaj
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán
  • 7-8 szelet szárított vargánya
  • zöldpetrezselyem
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, rászórjuk a rizst, és kevergetve picit pirítgatjuk. Megszórjuk a kurkumával, ráöntjük a bort, és merőkanalanként hozzáadagoljuk a forró levest. Belemorzsoljuk a vargányát. Gyakori kevergetéssel főzzük, és addig öntjük fel a levessel, amíg az elfogy, a rizs pedig megpuhul.

    Végezetül belekeverjük a vajat, a reszelt parmezánt, és 2-3 percre lefedjük. Apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük-díszitjük. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk (vigyázat, a leves sós lehet).

Megjegyzés

Akár önálló fogásként is fogyaszthatjuk.

sildiko2
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin