Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rizottó gombával és póréhagymával

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg rizottó rizs
  • 10 dkg MILFINA-ENJOY FREE laktózmentes vaj
  • 10 dkg CUCINA NOBILE reszelt olasz keménysajt (grana padano)
  • 1 dl TOLNA Irsai Olivér
  • 1 l alaplé LE GUSTO erőlevesízű kockából
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • LE GUSTO tengeri só és
  • LE GUSTO őrölt fekete bors
  • CASTELLO olívaolaj
  • 5 dkg csiperkegomba és laskagomba
  • 1/2 szál póréhagyma

Elkészítés

    1. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát a vaj 1/3-án megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a rizst lepirítjuk benne. Amikor a rizs pattogni kezd, hozzáöntjük a fehérbort és 1 merőkanál alaplevet, amint ezt elfőtte, apránként hozzáadjuk a többi alaplevet is.
    2. Amikor az alaplé elfogyott, félrehúzzuk a rizottót a tűzről, belekeverjük a maradék vajat és a keménysajt nagy részét, amelyből egy keveset hagyunk a tálaláshoz.
    3. Közben olívaolajon lepirítjuk a megtisztított és apróra vágott gombát, valamint a póréhagymát, sóval és borssal fűszerezzük, majd a kész rizottóval összeforgatjuk. Tálaláskor megszórjuk a reszelt keménysajttal.

      JÓL BEVÁLT RECEPTEK, KLASSZIKUS ÉTELEK - KÉSZÜLJÜNK AZ ÜNNEPEKRE! VÁLOGATÁS>>>

Megjegyzés

A receptet köszönjük az Aldinak! /Promóció/

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin