Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizottó a tenger gyümölcseivel

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A herkentyűket kevés olajon egy serpenyőben megfőzzük/sütjük. Folyadék nem kell alá, mert enged annyi levet, amiben megpuhul. Miután elfőtte a saját levét, akkor kissé megpirítjuk a finomságot, majd kevés sót, borsot és fél citrom levét rácsepegtetjük, valamint hozzátesszük a felaprított petrezselymet.

Amíg ezt a folyamatot végezzük, puhára főzzük a rizst. S mikor már a tenger gyümölcsei is készen van és a rizs is készen van, összekeverjük, majd ismét kevés citrommal locsoljuk meg.

Megjegyzés

Ez az elkészítési mód nem egy profi rizottókészítés, viszont egy a könnyű és gyors változat.

Nagyon szeretem azt a változatot is, amikor nem rizottó készül, hanem csak szimplán tenger gyümölcsei egy kevés rizzsel tálalva, így én egy adagot ebből is bekészítettem magamnak.
- kvirag82

Ezek is érdekelhetnek

Friss