Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rijstevlaai (holland rizsfelfújt)

MME MME
5/5
120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rizst összekeverjük 12,5 dkg cukorral és a tejjel, majd lassú tűzön kb. 1 óra alatt megfőzzük. Ha elkészült, a rizs tetejére pár darabka vajat teszünk, és hagyjuk kihűlni. (Legjobb, ha már egy nappal előbb elkészül a tejberizs.) Az omlós tésztát kinyújtjuk, vajazott-lisztezett tortaformába tesszük úgy, hogy az oldalát is fedje. A tejberizs 2/3 részét összekeverjük 6 tojássárgával és 1 dkg vaníliás pudingporral, majd a tortaformába öntjüki. A 6 tojásfehérjét felverjük 3 dkg cukorral, és a maradék rizshez keverjük, majd a tésztára öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 percig sütjük. Ha kihűlt, tejszínhabbal és csokoládédarával díszítve szervírozzuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss