Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rigósaláta

MME MME
2
30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A retket és a répát megtisztítjuk, majd külön-külön nagylyukú reszelőn lereszeljük. A répát és a retket kicsit megsózzuk, majd állni hagyjuk, később a levét kicsavarjuk.

A mogyoró egy részét megdaráljuk.

Az öntet elkészítése: a tejfölhöz (joghurthoz) hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, majd ízlés szerint őrölt borsot, fokhagymát, sót vagy ételízesítőt, kaprot, majoránnát és petrezselyem zöldjét keverünk hozzá.

A salátát külön-külön, alkotórészenként is tálalhatjuk, így mindenki kedvére keverheti, szájíze szerint, vagy összekeverjük a répát és retket, kis tálkákba osztjuk, ráöntjük az öntetet, reszelt mogyorót szórunk rá, és néhány szem egész mogyoróval díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss