Rigósaláta

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db jégcsapretek
  • 2 db sárgarépa
  • 10 dkg erdei mogyoró
  • 4 dl tejföl (joghurt)
  • bors
  • fokhagyma
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • kapor
  • majoránna
  • petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A retket és a répát megtisztítjuk, majd külön-külön nagylyukú reszelőn lereszeljük. A répát és a retket kicsit megsózzuk, majd állni hagyjuk, később a levét kicsavarjuk.

    A mogyoró egy részét megdaráljuk.

    Az öntet elkészítése: a tejfölhöz (joghurthoz) hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, majd ízlés szerint őrölt borsot, fokhagymát, sót vagy ételízesítőt, kaprot, majoránnát és petrezselyem zöldjét keverünk hozzá.

    A salátát külön-külön, alkotórészenként is tálalhatjuk, így mindenki kedvére keverheti, szájíze szerint, vagy összekeverjük a répát és retket, kis tálkákba osztjuk, ráöntjük az öntetet, reszelt mogyorót szórunk rá, és néhány szem egész mogyoróval díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Czett 2 évvel ezelőtt
olyan mint ami a Nutellán van. Nem a földi, páros, hanem a tradicionális, mogyoró alakú mogyoró :D
Virágh Bea 5 évvel ezelőtt
Milyen az erdei mogyoró?

Hasonló Receptek

Magazin