Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rigójancsi- cukormentes

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 50 g rétesliszt
  • 20 g kakaó
  • 60 g fruktóz
  • 2 evőkanál Canderel por
  • A krémhez:
  • 6 dl féltartós tejszín
  • 20 g kakaó
  • 2 kávéskanál zselatin
  • Polisweet ízlés szerint

Elkészítés

Verjünk 3 tojásfehérjéből kemény habot. Tegyük bele a fruktóz és a Canderel felét, verjük tovább, majd adjuk hozzá a 3 tojássárgáját, a liszt és a kakaó felét. Dolgozzuk össze lazán, majd öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben süssük közepes lángon körülbelül 10 percig (sütőforma mérete: 34 X 23 cm). Készítsük el a másik lapot is. Az egyiket vágjuk 24 db kockára, a másikra kerül a krém.
A krémhez a zselatint kevés vízzel keverjük el, melegítsük fel és tegyük félre. A tejszínből verjünk kemény habot, ízesítsük a folyékony édesítővel, öntsük bele a langyos olvasztott zselatint. Végül óvatosan adjuk hozzá a kakaóport.
Az egészben lévő lapra kenjük fel a krémet, tegyük a tetejére a másik lapból vágott 24 db kockát. Tegyük 1 órára a hűtőbe, azután szeleteljük fel a kockák mentén.

Megjegyzés

Recept és fotó: Gézsi Andrásné - Máger József: Cukorbetegek nagy süteményeskönyve (Springmed kiadó) - MME

Ezek is érdekelhetnek