Rigó Jancsi

default user icon
6 1.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 tojásból gáztepsiben sütött kakaós piskóta
  • 1 liter tejszín
  • 5 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 tábla tortabevonó
  • 1 kanál étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A kihűlt piskótát félbevágjuk, az egyiket bevonjuk a megolvasztott. 1 kanál olajjal elkevert tortabevonóval, majd egyenletesen felkockázzuk. A jól lehűtött tejszínt a cukorral, kakaóporral nagyon kemény habbá verjük. Az alsó lapra rákenjük a tejszínt egyenletesen, a csokis lapokat rátesszük, és pár órára hűtőbe tesszük. Felkockázva tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bojcsuk Anna 4 évvel ezelőtt
A kemény hab titka a következő: elkészítést megelőző este fel kell forralni a tejszínt (Rigó Jancsi esetében vízgőz fölött egy tábla magas kakaótartalmú étcsokit megolvasztani, majd a forrásban lévő tejszínhez kavarni), majd lehűteni. Másnap jéghidegen hozzálátni a habveréshez. Katonásan kemény lesz.
A 5 évvel ezelőtt
Nagyon csalódott vagyok. Nekem nem sikerült. A krémet nagyon keményre felvertem és még habfixálót is tettem bele.
LaLinea 10 évvel ezelőtt
Már annak, aki szereti a növényi alapú habok mellékízét. Tény, kőkemény lesz, de a tejszínnek egyszerűen jobb az íze, és minek annyi E-anyagot megenni, ha a tejszín is ugyanúgy megteszi? De mindenki azt egye, amit szeret.
Betty mami 10 évvel ezelőtt
Én soha sem teszek bele zselatint.Ha jól lehűtött tejszint használsz nincs is rá szüg- ség.A leg jobbak erre a célra a növény alapú tejszinek.Kő keményre fel lehet verni!
LaLinea 10 évvel ezelőtt
A jó zsíros tejszínhab pár óra alatt simán kidermed, nem folyik szét.
Várhidi Éva 10 évvel ezelőtt
Nem kell a tejszínbe egy kis zselatin?

Hasonló Receptek

Magazin