Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rigó Jancsi torta egyszerűen

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 4 ek hideg víz
  • 20 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek étolaj
  • A krémhez:
  • 7,5 dl cukrászhab (édesített)
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • A tetejére:
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 2 ek étolaj
  • A díszítéshez:
  • 1,5 dl cukrászhab (édesített)
  • a tortalap lekenéséhez:
  • 3 ek baracklekvár

Elkészítés

    1. Először elkészítjük a tortalapot. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A kemény, cukros habhoz hozzákeverjük a tojások sárgájat, az étolajat, a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet.
    2. Egy 24 cm-es tortaforma alját szilikonos sütőpapírral kibéleljük, az oldalát margarinnal kikenjük. A tésztát 2 részre osztva 2 lapot sütünk belőle.
    3. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és az olvasztott csokoládét.
    4. Az elkészült tortalapokat megkenjük baracklekvárral. Az egyik lapot a tortaforma aljára tesszük, ráhalmozzuk a krémet, majd befedjük a másik lappal, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
    5. A hűtőből kivéve lecsatoljuk a tortakarikát. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, és bevonjuk vele a tortát. A tejszínt felverjük, és ezzel díszítjük a tortát.

Megjegyzés

A leányom szülinapjára sütöttem.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin