Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rigójancsi muffinformában

60 perc
mester
megfizethető
15 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 dkg liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • A muffinok lekenéséhez:
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • A mázhoz:
  • 10 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál vaj
  • A krémhez:
  • 2 dl tejszínhab
  • 5 dkg tejcsokoládé
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A rigójancsi muffin tésztájához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaót. A muffinformát olajjalkikenjük,és belekanalazzuk a masszát 2/3 részig. Előmelegített sütőbe, 180 fokon, kb. 15 perc alatt megsütjük. 
  2. krémhez a csokoládét felolvasztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, és együttverjük tovább.Asüti töltéséig hűtőbe rakjuk.
  3. máz hozzávalóit vízgőz felettfelolvasztjuk, és a kihűlt muffinok tetejét bele mártjuk. Amikor megszilárdult a csokoládé, kettévágjuk a muffinokat, megkenjük a középén baracklekvárral, eloszlatjuk rajta a hűtőből kivett krémet. Ezután visszahelyezzük a csokis tetejét. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss