Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rigatoni tészta fokhagymáspetrezselymes füstölt hallal

default user icon
Rigatoni tészta fokhagymáspetrezselymes füstölt hallal

Hozzávalók

  • 40 dkg rigatoni
  • 50 ml olíva olaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 1 db citrom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 dkg füstölt afrikai harcsa
  • 50 ml extraszűz olíva olaj

Elkészítés

    1. A tésztát al dentére főzzük. Ha kész, leszűrjük, a főzővízből 1 decit félreteszünk, a tésztát félrerakjuk.  
    2. Felforrosítjuk az olívaolaj at, és megpirítjuk rajta a megtisztított, felaprított fokhagymá. Hozzáadjuk a kimagozott, felkockázott paprikát, és együtt további 1 percig pirtíjuk. Felöntjük a borral, és a feléré forraljuk. Beleöntjük a félretett főzővizet, és a citrom kifacsart levével, továbbá a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
    3. A boros keverékbe forgatjuk a leszűrt tésztát, és fél percig együtt forraljuk. Végül óvatosan hozzákeverjük a felcsíkozott harcsát. Az extraszűz olívaolaj jal meglocsolva tálaljuk. Pirított citromkarikákkal díszíthetjük.

     ÍGY KÉSZÜL A RUMPUNCS 

    PARASZTLÁNGOS RECEPT 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Rigatoni tészta fokhagymáspetrezselymes füstölt hallal recept?


Magazin