Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg és vágjuk vékony szeletekre az articsókát.
2. Futtassuk meg kevés olajon a zúzott fokhagymát és az apróra vágott ringlit. Adjuk hozzá az articsókaszeleteket, és folyamatos kevergetés mellett főzzük kb. 5 percig. Adjuk hozzá a ricotta sajtot, ízlés szerint sót és borsot. Néhány percig még főzzük, majd elzárjuk a tüzet.
3. Főzzük a Barilla Rigatoni tésztát bő, sós vízben „al dente” keménységűre (vagyis ne túl puhára), majd keverjük össze a szósszal, végül a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
A Barilla Chef tippje:
Ha kevésbé markáns ízt szeretnénk, akkor helyettesíthetjük a ricotta sajtot egyéb, más tehéntejből készült sajttal. Használjuk fel azonnal a megtisztított articsókát, hogy ne színeződjön el.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre