Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rigatoni Arrabbiata

MME MME
1 3/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát, a fokhagymát és a paprikát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A sárgarépát apró csíkokra vágjuk vagy lereszeljük.
A hagymát, fokhagymát, répát, paprikát chilivel megszórva néhány percig pároljuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket, és kis lángon addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd (kb. 20 perc). Közben megfőzzük a tésztát, megtisztítjuk a bazsalikomot. Mielőtt a mártás elkészülne, bazsalikommal, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. A lecsepegtetett tésztát tányérokra osztjuk, ráöntjük a mártást, megszórjuk a sajttal, és tálaljuk.

Megjegyzés

Aki szereti a csípős ételeket, ne sajnálja a chilit, de azért óvatosan, mert erősebb lesz, ahogy besűrűsödik. A rigatoni tésztát lehet kapni tricolor (paprikával, spenóttal színezett) változatban is, amivel még színesebbé tehetjük.
Ha jól emlékszem, kb. 500 kcal egy adag. Jó étvágyat mindenkinek, aki kipróbálja... - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss