A terrine-hez megtisztítjuk a paprikákat, negyedeljük, és a héjával felfelé egy tepsibe fektetjük őket. A paprikát magas hőfokon 8-10 percig grillezzük, amíg a héján fekete hólyagok nem keletkeznek. Kivesszük a sütőből, azonnal letakarjuk egy nedves konyharuhával, hagyjuk kicsit hűlni, majd lehúzzuk a héját. Vékonyabb csíkokra szeleteljük, és hagyjuk kihűlni.
A gyökérkenyeret késes aprítóba tesszük, és finomra daráljuk. Összekeverjük a ricottát a tojással és a tojássárgájával. A leöblített snidlinget és zsályát apróra vágjuk. A kenyérmorzsával együtt a ricottás masszába keverjük. Sóval és borssal, és egy csipet csiliporral ízesítjük. Állni hagyjuk30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Egy 25 cm hosszú vekniformát kikenjünk vajjal. 3-4 ek ricottás krémet az aljába simítjuk, lenyomkodjuk egy kicsit, majd ráterítjük a sült paprika felét. Rákanalazunk ismét 3-4 ek krémet, és ráfektetjük a maradék paprikaszeleteket, és rásimítjuk a maradék krémet. Majd 160 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
A vinaigrette-hez megpirítjuk a fenyőmagot száraz serpenyőben, és félbevágjuk az olajbogyókat. Összekeverjük az ecetet az olajjal, sózzuk, borsozzuk meg, majd hozzákeverjük a pirított fenyőmagot és az olajbogyót.
A terrine-t kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiborítjuk a formából. 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk, és a vinaigrette-tel tálaljuk. Gyökérkenyeret vagy pirított bagettet kínálhatunk hozzá.