Elkészítés: A felezett őszibarackot szedjük ki a befőttléből, alaposan csepegtessük le.A sütőformát kenjük ki vajjal, majd morzsoljuk rá a babapiskótát, helyezzük egymás mellé a felezett, lecsepegtetett őszibarackokat.
A ricottát (vagy túrót) keverjük alaposan össze ízlés szerint porcukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojással, a darált mogyoróval (vagy dióval) az aszalt áfonyával, az őrölt fahéjjal, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeljük hozzá a fehér csokoládét. Keverjük össze, és kanalazzuk az őszibarackokra. Végül szórjuk meg a tetejét mandulaforgáccsal.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig (én légkeverésnél 160 fokon sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral. Ízlés szerint vaníliafagylatot is kanalazhatunk mellé, elrontani biztosan nem fogja.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre