Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ricottás-spenótos palacsintatorta

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A konyhakész vagy fagyasztott spenótot vajon pár percig pároljuk. A tűzről levéve elkeverjük a tojássárgájával, majd langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a villával összetört ricottát, kevés tejszínt, és óvatosan összekeverjük. Sóval, borssal fűszerezzük.

Kiolajozott kerek sütőformába tesszük az első palacsintát, majd megkenjük a spenótos krémmel. Így rétegezzük tovább, amíg tartanak az alapanyagok, a tetejére palacsinta kerüljön, amit tejföllel megkenünk, reszelt sajttal megszórunk. Baconnel, paradicsommal díszítjük.

180 fokos sütőben 15-20 perc alatt átsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss