Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ricottás-spenótos cannelloni

default user icon
2 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg ricotta
  • 30 dkg spenót
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • mozzarella
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejszín
  • 3 dl zöldségleves
  • bazsalikom
  • olívaolaj
  • 1 doboz (25 dkg) cannelloni típusú tészta

Elkészítés

    Elkészítés: 2 gerezd fokhagymát olívaolajon megdinsztelek, majd a spenóttal együtt megpárolom, sóval, borssal ízesítem. Hagyom hűlni. Ezután hozzákeverem a ricottát, a parmezán sajtot, megsózom, borsozom (közben megízlelem) és a legvégén hozzákeverem az egész tojást.

    Ezt a masszát a cannelloni tésztába töltöm, amit olívaolajjal kikent tepsibe egymás mellé helyezek.

    Öntet: 2 gerezd zúzott fokhagymát megdinsztelek olívaolajon, majd hozzáöntök kb. 3 dl tejszínt és 3 dl zöldséglevest, sózom, és bazsalikommal ízesítem. Felforralom.

    Ezt az öntetet ráöntöm a már előzőleg megtöltött tésztára, a tetejére mozzarellát teszek, alufóliával lefedem, és közepesen meleg sütőben addig sütöm, míg a tészta megpuhul (kb. 25-30 perc.)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

grófházy
ez valami isteni finom! imádjuk az olasz konyhát köszi a receptet
ricotta
A ricotta szó szerint túrót jelent. Csak Olaszországban úgy nem használják mint nálunk. Itthon is lehet kapni bizonyos üzletekben "Ricotta - savósajtot" ami úgy néz ki mint a túró, csak kicsit szárazabb és kevésbé savanykás. Nagyon finom édességekhez is. Amit úgy említettek a receptben, hogy fel kell kockázni, az már készítmény lehet vagy a mozarellára gondoltak. (Egyébként a magyar túróból is lehet sajtot készíteni házilag is)

Hasonló Receptek