Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ricottás-spárgás tortilla lila hagymával

default user icon

Hozzávalók

  • 8 kicsi tortilla
  • 4 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg ricotta
  • 2 közepes lila hagyma
  • 50 dkg zöld spárga
  • olívaolaj
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál cukor
  • bors

Elkészítés

    1. Megtisztítjuk a spárgát, majd kétcentis darabokra vágjuk. Sós vizet forralunk, beleszórjuk a szódabikarbónát, a cukrot, és két percre beledobjuk a feldarabolt zöldséget. Utána rögtön leszűrjük, lecsöpögtetjük.
    2. Egy serpenyőben egy-két evőkanál olívaolajat forrósítunk, átforgatjuk benne az előfőzött spárgát. Összekeverjük a tejfölt a zúzott fokhagymával, majd ízesítjük sóval és frissen tört borssal. A tortillalapokat száraz serpenyőben megforrósítjuk.
    3. Megkenjük az ízesített tejföllel, rámorzsoljuk a ricottát. Igazságosan elosztjuk köztük a spárgát, rászórjuk a félkarikára vágott lila hagymát. Félbehajtjuk, és azonnal kínáljuk. 

      SPÁRGÁS FINOMSÁGOK >>> 

      SPÁRGA: HOLLANDI MÁRTÁSSAL VAGY KRÉMLEVESBEN - ÍGY A LEGFINOMABB! >>> 

      BURRITO, WRAP ÉS QUESADILLA - GYORS ÉS EGYSZERŰ FOGÁSOK TORTILLÁBÓL >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Vidék íze.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin