Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ricottás-rukkolás töltött zsemle

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A zsemlék tetejét vágjuk le, és csipkedjük ki a belsejüket. A kivájt részbe fektessük bele a bacon szalonnákat úgy, hogy a szélük egy kicsit kilógjon a zsemléből.

Kanalazzunk rájuk b. 2 evőkanál ricottát, amelyet előtte ízlés szerint sózzunk meg. A karikákra vágott paradicsomokat fektessük rá a rikottarétegre, és takarjuk be rukkolával.

A tojásokat a tejjel keverjük össze, sózzuk, borsozzuk meg, majd töltsük a zsemlékbe. A tetejüket szórjuk meg parmezánnal.

Előmelegített sütőben süssük addig a zsemléket ( kb. 20-25 perc), míg a tetejük egy kicsit megbarnulj. Melegen és hidegen is fogyasztható, előételként, vacsoraként vagy saláták kiegészítőjeként is kiváló!

Megjegyzés

Díszítésként fekete olívabogyót is tehetünk rá. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss