Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ricottás-pórés ravioli

5/5
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 3 tojás sárgája
  • pici víz
  • 1/2 teáskanál só
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg ricotta
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 tojás
  • 15 dkg sonka
  • bors
  • szerecsendió
  • ételízesítő
  • vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • A szószhoz:
  • 5 dl főzőtejszín
  • ételízesítő
  • 3 paradicsom (hámozva, kockázva)
  • 20 dkg füstölt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát összegyúrjuk, hideg helyen pihentetjük, amíg a tölteléket készítjük.

Ehhez a vajon megpirítjuk a vékony karikákra vágott póréhagymát és a csíkozott sonkát. Hozzáadjuk a ricottát, majd levesszük a tűzről, és hozzákeverünk 1 tojást a masszához. Ízesítjük sóval, sok borssal, ételízesítővel, szerecsendióval, petrezselyemmel.

A tésztát 1-2 milliméter vékonyra nyújtjuk lisztes deszkán, pohárral szaggatjuk. A közepébe tesszük a tölteléket, félbehajtjuk, a szélét villával lenyomkodva zárjuk. (Én speciális raviolikészítőt szoktam használni.)

Lobogó sós vízben főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére a nagyobbacska raviolik.

A szószhoz a tejszínt felforraljuk, ízesítjük, paradicsomot adunk hozzá, majd reszelt sajtot. Ebbe a szószba forgatjuk bele a tésztát.

Megjegyzés

Az adag 50 raviolira elegendő. Ha nem akarjuk egyből kifőzni, a mélyhűtőbe tegyünk nejlontáskát kiterítve, erre pakoljuk a belisztezett táskákat, majd ha megfagytak, akkor akár átpakolhatjuk zacskóba is, így már nem tapadnak össze. Egy adagnak én 7 darabot szoktam adni.

Derelye-módjára, morzsával is meg lehet szórni főzés után.
- -Marcipán-

Ezek is érdekelhetnek