Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ricottás-paradicsomos pite

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 18 dkg vaj
  • 1 tk só
  • 1 db tojássárgája
  • 2-3 ek hideg víz
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg ricotta
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 1 ág kakukkfű
  • 2-3 levél oregánó
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk balzsamecet
  • bors
  • só (durva szemű)

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább félórára.
  2. Az olívaolajat összekeverjük a balzsamecettel és a borssal, hozzáadjuk a karikára vágott paradicsomot, rátépkedjük a fűszernövényeket, majd óvatosan összeforgatjuk. A tésztát négyfelé osztjuk, kistányér nagyságúra (18 cm) nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és ráhalmozzuk a ricottát úgy, hogy a tészta szélét üresen hagyjuk (kb. 2 cm szélesen), majd elosztjuk rajta a paradicsomot. A széleket visszahajtjuk és helyenként összecsípjük. Így járunk el a másik három adaggal is.
  3. Meglocsoljuk visszamaradt olívás, balzsamecetes lével, és előmelegített sütőben, 200 fokon szép pirosra sütjük. A sütés vége felé megszórjuk a pitéket sóval és pár percre grill fokozatra kapcsolunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss