A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat habosra keverjük a ricottával, a nyírfacukorral, az olívaolajjal, a tejjel és a citrom lereszelt héjával. Ezután apránként beledolgozzuk a sütőporral elvegyített kétféle lisztet. Végül óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egy palacsintasütőt kikenünk egy kevés olívaolajjal, felforrósítjuk, majd a közepére bő 1 evőkanálnyi tésztamasszát teszünk, és elsimítjuk. Közepes lángon aranyszínűre sütjük a palacsinta mindkét oldalát. Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát is. Egy kevés mézzel meglocsolva, továbbá néhány szőlőszemmel és cikkekre vágott szilvával díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre