Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ricottás palacsinta gyümölcsökkel

45 perc
egyszerű
megfizethető
14 adag

Elkészítés

1.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat habosra keverjük a ricottával, a nyírfacukorral, az olívaolajjal, a tejjel és a citrom lereszelt héjával. Ezután apránként beledolgozzuk a sütőporral elvegyített kétféle lisztet. Végül óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

2.

Egy palacsintasütőt kikenünk egy kevés olívaolajjal, felforrósítjuk, majd a közepére bő 1 evőkanálnyi tésztamasszát teszünk, és elsimítjuk. Közepes lángon aranyszínűre sütjük a palacsinta mindkét oldalát. Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát is. Egy kevés mézzel meglocsolva, továbbá néhány szőlőszemmel és cikkekre vágott szilvával díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss