Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ricottás gnocchi medvehagymás pestóval

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg ricotta
  • 15 dkg parmezán + 2 dkg a tetejére
  • 4 db tojássárgája
  • frissen őrölt bors
  • kb. 25 dkg liszt + a munkalapra
  • 4-5 ek olívaolaj
  • A pestóhoz:
  • 6 dkg fenyőmag
  • 7,5 dkg parmezán
  • 10 dkg medvehagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • kb. 1,25 dl olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A gnocchihoz a ricottát apró lyukú szűrőn jól lecsepegtetjük. A 15 dkg parmezánt finomra reszeljük. A ricottát keverőtálban összedolgozzuk a tojássárgájákkal, a reszelt parmezánnal, 1/2 tk sóval és némi borssal, majd belevegyítjük a lisztet. A kissé ragadós, lágy massza negyedéből lisztezett felületen kb. 2 cm vastag rudat hengergetünk, és lisztbe mártogatott késsel vagy tésztakártyával ujjnyi széles szeletekre daraboljuk. A maradék masszával ugyanígy járunk el, majd a gnocchikat villával megformázzuk.
    2. Nagy edényben bőven sós vizet forralunk. Adagonként beledobjuk a gnocchit, és az újraforrás után felúszó darabokat mérsékelt tűzön főzzük 2-3 percig. Habszedőlapáttal kiemeljük, lecsepegtetjük, és konyharuhával leterített tálcán félretesszük.
    3. A pestóhoz a fenyőmagot felhevített serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és tányéron hűlni hagyjuk. A 7,5 dkg parmezánt finomra reszeljük. A leöblített, leszárított medvehagymát és a petrezselyem lecsipkedett leveleit durvára aprítjuk. A fenyőmagot késes aprítógépben adagonként durvára őröljük, majd összeturmixoljuk annyi olívaolajjal, hogy pasztaszerű krémet kapjunk. Beleforgatjuk a reszelt parmezánt, és megsózzuk, megborsozzuk.
    4. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 3-4 ek olajat. Beletesszük a gnocchit, közepes tűzön enyhén körbepirítjuk, majd összeforgatjuk a pestóval. A maradék reszelt parmezánnal kínáljuk, negyedelt koktélparadicsommal és rukkolával kínáljuk.

      GNOCCHI HÁZILAG: 10 TIPP, HOGY JOBB LEGYEN, MINT AZ OLASZOKÉ! >>> 

      NOKEDLI, GNOCCI, SZTRAPACSKA - A LEGJOBB GALUSKARECEPTEK EGY HELYEN >>> 

      MEDVEHAGYMÁS FINOMSÁGOK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin