Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ricottás-cukkinis pite rozslisztből

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg rozsliszt
  • 1/2 tk só
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 db tojás
  • 3 ek hideg víz
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg ricotta
  • 1 ek friss majoranna (vagy 1 tk szárított)
  • 1 ek friss petrezselyem
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 db cukkini
  • 10 dkg ementáli sajt
  • bors

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból laza tésztát gyúrunk, majd 30 percig hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A kész tésztát kinyújtjuk, egy piteformába helyezzük és villával megszurkáljuk. Kb. 10 perc alatt elősütjük.
  2. Egy tálban összekeverjük a ricottát a zöldfűszerekkel, a citrom reszelt héjával és az olívaolajjal, majd sóval és borssal ízesítjük. Ezt a fűszeres ricottát eloszlatjuk az elősütött tésztán.
  3. A cukkinit kb. 2 mm vékony szeletekre vágjuk, és körkörös mintában kirakjuk vele a piténket. Az ementáli sajtot lereszeljük, és egyenletesen megszórjuk vele a tetejét.
  4. A pitét 40 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt megolvad a tetején és szép aranybarna lesz a felülete.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss