Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ricottás-cukkinis lasagne

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben a forró olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, 3 perc után hozzáadjuk a félkarikára vágott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük fokhagymával, kakukkfűvel és bazsalikommal. Hozzáadjuk a ricotta és a reszelt sajt 2/3 részét, majd az összevágott konzerv paradicsomot is hozzáöntjük a levével együtt, összeforraljuk.
  2. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Forró sós vízben a tésztalapokat 5 percig főzzük, míg picit puhul. Hideg vízzel leöblítjük és olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjanak egymáshoz.
  3. Egy nagy tűzálló tálba rétegezzük alapokat és a ricottás-cukkonis tölteléket, tésztával fejezzük be. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal és ricottával.
  4. 20-25 percig sütjük, amíg a sajt aranybarna lesz a tetején.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss