Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ricottás-baconös csiga

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni (ez kb. 1 óra).

A bacont vágjuk fel kisebb kockákra, majd egy serpenyőben állandó kevergetés mellett süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és alaposan csepegtessük le, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A ricottát tegyük bele egy tálba, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és keverjük jól össze. (A sóval óvatosan bánjunk, mert a bacon is sós!)

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, szórjuk meg az ízesített ricottával, majd a kisütött és kihűtött baconnel, tekerjük fel, mint a bejglit. (Amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra.) A feltekert tésztát éles késsel kb. 2 cm-es csigákra szeleteljük fel, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól távolabb. Ezután a kés lapjával óvatosan nyomjuk meg a tetejét, hogy a csigák kicsit lelapuljanak.

Tegyük a tepsit előmelegített sütőbe, majd magasabb hőfokon süssük szép aranybarnára a csigákat.

Ezek is érdekelhetnek