Keress receptre vagy hozzávalóra

Ricottás articsókagolyó

Hozzávalók

  • 25 dkg ricotta
  • 1 üveg fűszeres articsóka (280g)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg parmezán
  • 2 ek kukoricaliszt
  • bors
  • A panírozáshoz:
  • 2 db tojás
  • gluténmentes zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • kókuszzsír vagy étolaj

Elkészítés

    1. Az articsóka konzervről leöntjük a levet, majd késes aprítóban pépesítjük, hozzáadjuk a ricottát, a tojást, a reszelt parmezánt, és az ízlés szerinti sót, borsot. (Nem kell hozzá sok, hiszen a konzerv ízesített, a parmezánnak pedig karakteres az íze). Fél órár a hűtőbe tesszük.
    2. A masszából diónyi golyókat formálunk, majd kukoricaliszttel megszórt tálcán meghengergetjük a golyókat, majd tojásba és gluténmentes morzsába forgatjuk. Forró zsiradékban aranybarnára sütjük. Önálló vacsora étel is lehet, főzelék feltétjeként is megállja a helyét, de friss salátával az igazi.

     

Megjegyzés

Néhány éve Olaszországban ettünk valami ilyesmit. Sokáig próbáltam a nyomára bukkanni interneten. Sikertelenül. Majd megalkottam az "énféle" változatomat, természetsen gluténmentesen.

scarlett69
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin