Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ricottakrém friss gyümölcsökkel

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a ricottát, a cukrászhabot, a citromhéjat és a cukrokat, majd a robotgép habverőjével krémesre keverjük.
  2. A gyümölcsöket megmossuk, megszárítjuk. A narancsot meghámozzuk, gerezdekre szedjük és felkockázzuk, az epret kisebb darabokra vágjuk, a ribizlit leszemezzük, majd a gyümölcsöket szétosztjuk a kelyhekben, és leöntjük  a likőrrel. Befedjük a ricottakrémmel, majd egy órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor meghintjük a csokireszelékkel.

 

Megjegyzés

Gyermekeknek likőr helyett, gyümölcs vagy citromsziruppal készítsük. A krém önmagában, de piskóta v. Savoyardi babapiskótával együtt is nagyon finom. A gyümölcsök -josta, piros-fekete ribizli, eper a saját kertünkből került felhasználásra. is - buksz39

Ezek is érdekelhetnek