Egy tálban összekeverjük a ricottát, a cukrászhabot, a citromhéjat és a cukrokat, majd a robotgép habverőjével krémesre keverjük.
A gyümölcsöket megmossuk, megszárítjuk. A narancsot meghámozzuk, gerezdekre szedjük és felkockázzuk, az epret kisebb darabokra vágjuk, a ribizlit leszemezzük, majd a gyümölcsöket szétosztjuk a kelyhekben, és leöntjük a likőrrel. Befedjük a ricottakrémmel, majd egy órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor meghintjük a csokireszelékkel.
Gyermekeknek likőr helyett, gyümölcs vagy citromsziruppal készítsük. A krém önmagában, de piskóta v. Savoyardi babapiskótával együtt is nagyon finom. A gyümölcsök -josta, piros-fekete ribizli, eper a saját kertünkből került felhasználásra. is - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!