Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ribizlizselé

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 kg ribizli
  • 6 dl víz
  • cukor (1 liter léhez 80 dkg való)

Elkészítés

    Elkészítés: Megmostam és villával leszemeztem 2 kg ribizlit, majd beletettem egy fazékba, és 6 dl vizet öntöttem rá. 5 percig fedő alatt főztem, majd fakanállal a gyümölcsszemeket kicsit szétnyomkodtam. Fogtam egy másik lábast, és egy szűrőt tettem rá, majd beleöntöttem a ribizlit, és hagytam (kb. 30 percig), hogy a leve lecsepegjen. Lemértem a levet, majd 5 percig főztem, aztán hozzáadtam apránként a cukrot (1 liter léhez 80 dkg cukor való) és újabb 10 percig főztem.
    Kiskanállal egy kis lekvárt cseppentettem egy porcelán tányérra, hogy megnézzem, megdermedt-e. Megdermedt, tehát sikerült!
    A lekvárfőzés okozta diadalt követően 3 dl-es üvegekbe töltöttem a lekvárt, köménymag-nagyságú szalicilt tettem a tetejükre, és száraz gőzben (azaz egy nagy paplanba becsomagolva) hagytam őket kihűlni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

jellike
Én imádom a ribizli zselét, tényleg!!!!! De hogy leszemezzek 2 kg ribizlit.............! Ijesztő!!!! Pedig biztos isteni!!!!! Azért elmentem, hátha egyszer elég bátor leszek! Köszi, mindenképpen! :)

Hasonló Receptek

Magazin