Elkészítés: Tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pici sóval keményre verjük. A sárgákat pár csepp olajjal és a cukorral felverjük. A fehérjét a sárgájához adjuk apránként. A lisztet a fél zacskó sütőporral és a kakaóval elkeverjük, majd a masszához adjuk kanalanként. Előmelegített (250 fokra) sütőben 50 fokon 20 percig sütjük.
A krémhez a citrom levét felforrósítjuk, lehúzzuk a tűzröl, s ebben a zselatinlapokat feloldjuk, majd a túróhoz keverjük, porcukorral ízesítjük. Hűtő tesszük kb. 10 percre Ezalatt 4 dl tejszínt felverünk, majd a túrós masszához adagoljuk. A közben már kihűlt, kettévágott piskótát megkenjük a krém felével, elosztjuk rajta a leszemelet ribizlit, majd erre jön a krém másik fele. Legvégén a piskóta másik felét ráhelyezzük. Kb. 4 órára hűtőbe tesszük. A tortát a maradék keményre vert tejszínnel körbevonjuk, reszelt étcsokival megszórjuk, ribizlivel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre