Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizliszörp főzés nélkül

60 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ribizliszörp elkészítéséhez a ribizlifürtöket alaposan megmossuk, majd a szemeket lehúzzuk a szárakról.
  2. Az így előkészített gyümölcsöt megmérjük. Ezután rászórjuk a szalicilt és a borkősavat, majd alaposan összetörjük a gyümölcsöt.
  3. Felöntjük a vízzel, és az így kapott elegyet állni hagyjuk 1-2 napig. Tehetjük rögtön tüllkendőbe is, és hagyjuk alaposan kicsepegni (a tüllből batyut kötünk, ráakasztjuk egy fakanál nyelére, és hagyjuk az alátett edénybe lecsöpögni). Nyomkodni nem kell, így is nyugodtan állhat 1-2 napig.
  4. Ezután a leszűrt lével arányos mennyiségű cukrot teszünk bele. (Annyi kg cukor, ahány liter a szűrt lé.) Hagyjuk, hogy a cukor teljesen felolvadjon. Ez akár 2 napig is eltarthat, közben többször megkeverjük a szörpöt.
  5. Szaliciles vízzel alaposan kiöblítjük az üvegeket, majd egy szűrőn át megtöltjük őket az elkészült ribizliszörppel. 

Ezek is érdekelhetnek