Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Ribizliszörp főzés nélkül

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • 1 kg ribizli (piros- vagy feketeribizli)
  • 6 dl víz
  • 1/2 kávéskanál szalicil
  • 1 kávéskanál borkősav
  • annyi kg cukor, ahány liter a szűrt lé

Elkészítés

    1. A ribizlifürtöket megmossuk, a szemeket lehúzzuk a szárakról. Az így előkészített gyümölcsöt megmérjük. Ezután rászórjuk a szalicilt és a borkősavat, majd alaposan összetörjük a gyümölcsöt. Végül felöntjük a vízzel, és az így kapott elegyet állni hagyjuk 1-2 napig, vagy rögtön tüllkendőbe tesszük, és hagyjuk alaposan kicsepegni (a tüllből batyut kötünk, ráakasztjuk egy fakanál nyelére, és hagyjuk az alátett edénybe lecsöpögni). Nyomkodni nem kell, így is nyugodtan állhat 1-2 napig. 
    2. Ezután a leszűrt lével arányos mennyiségű cukrot teszünk bele. Hagyjuk, hogy a cukor teljesen felolvadjon. Ez akár 2 napig is eltarthat, közben többször megkeverjük a szörpöt. 
    3. Szaliciles vízzel kiöblítjük az üvegeket,majd egy szűrőn át megtöltjük őket a kész szörppel.   
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

nunuska
Köszönöm a receptet nagyon ízlik!
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes