Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizliszörp és ribizlilekvár

60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A ribizlit szépen leszedegetem a száráról. Roppant időigényes... :) Majd megmosom, leszcsepegtetem, ráöntöm a cukrot, összekeverem, kicsit mixelem, és állni hagyom fél órát.

Egy szitán átszűröm, de nem passzírozom ki teljesen, hogy maradjon a lekvárba is, csak lecsöpögtetek belőle. Ez lesz a szörp.

A szörpre ráteszek 1 g borkősavat, és már kész is, mehet az üvegbe és a kamrába.

A maradék cukros gyümölcsbe belekeverek 1 csomag dzsemfixet, pár percig forralom, és kész is a lekvár.

Megjegyzés

2 kg gyümölcsből lett fél liter szörp és 4 üveg lekvár. - Spinnie

Ezek is érdekelhetnek

Friss