Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ribizlis túrókrémes kocka

default user icon

Hozzávalók

  • 85 dkg ribizli
  • 25 dkg puha vaj + a tepsihez
  • 25 dkg kristálycukor
  • 5 db tojás
  • 40 dkg liszt + a tepsihez
  • 1 tasak sütőpor
  • 50 dkg túró
  • 1 db biocitrom
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 2,5 dl habtejszín

Elkészítés

    1. A ribizlit megmossuk és leszárítjuk, majd leszedegetjük a szemeket. A vajat habosra keverjük a cukorral és 1 csipet sóval. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, ezután hozzáadjuk a liszt felét és a sütőport. Végül beleforgatjuk a túró felét, és a maradék lisztet is.
    2. A tésztamasszát kivajazott és kilisztezett, 32 x 38 cm-es tepsibe simítjuk. 200 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha elkészült, kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd egy deszkára borítjuk.
    3. A maradék túrót a megmosott citrom lereszelt héjával, néhány csepp frissen facsart citromlével és a vaníliás cukorral simára keverjük. Hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, majd a krémet a tésztalapra simítuk. Végül belenyomkodjuk a ribizliszemeket. Hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen. Szeletelve tálaljuk.

    15 KRÉMES TÚRÓTORTA A SÜTÉS NÉLKÜLITŐL AZ EXTRA GYÜMÖLCSÖSIG >>> 

    11 SÜTÉS NÉLKÜLI GYÜMÖLCSÖS DESSZERT, AMINEK LEHETETLEN ELLENÁLLNI >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin