A ribizlit megmossuk és leszárítjuk, majd leszedegetjük a szemeket. A vajat habosra keverjük a cukorral és 1 csipet sóval. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, ezután hozzáadjuk a liszt felét és a sütőport. Végül beleforgatjuk a túró felét, és a maradék lisztet is.
A tésztamasszát kivajazott és kilisztezett, 32 x 38 cm-es tepsibe simítjuk. 200 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha elkészült, kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd egy deszkára borítjuk.
A maradék túrót a megmosott citrom lereszelt héjával, néhány csepp frissen facsart citromlével és a vaníliás cukorral simára keverjük. Hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, majd a krémet a tésztalapra simítuk. Végül belenyomkodjuk a ribizliszemeket. Hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen. Szeletelve tálaljuk.