Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizlis túrógerinc

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy őzgerincformát fóliával kibélelünk úgy, hogy a peremén túl érjen, és üresen berakjuk a hűtőbe.

A zselatinra ráöntjük a tejet, áztatjuk, majd felmelegítve felolvasztjuk.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a kefirt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, csipet sót, utána könnyedén belekeverjük a ribizlit. A tejszínből kemény habot verünk, és a zselatinnal együtt óvatosan bedolgozzuk a ribizlis masszába.

A kibélelt őzgerincformába simítjuk, a tetejét a kilógó fóliával betakarjuk, legalább 1 napig a hűtőben dermesztjük.

Tálalás előtt a tálra csúsztatjuk, a fóliát leemeljük, díszítjük ribizlivel, csokireszelékkel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss