Elkészítés: Egy őzgerincformát fóliával kibélelünk úgy, hogy a peremén túl érjen, és üresen berakjuk a hűtőbe.
A zselatinra ráöntjük a tejet, áztatjuk, majd felmelegítve felolvasztjuk.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a kefirt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, csipet sót, utána könnyedén belekeverjük a ribizlit. A tejszínből kemény habot verünk, és a zselatinnal együtt óvatosan bedolgozzuk a ribizlis masszába.
A kibélelt őzgerincformába simítjuk, a tetejét a kilógó fóliával betakarjuk, legalább 1 napig a hűtőben dermesztjük.
Tálalás előtt a tálra csúsztatjuk, a fóliát leemeljük, díszítjük ribizlivel, csokireszelékkel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre