Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrom, és egy közepes méretű kapcsos formát kibélelek vele úgy, hogy csinálok egy 1,5 cm-es peremet is neki.
A sütőt 180 C fokra előmelegítem. Egy kerek kis formát bebugyolálok alufóliával, és ezt teszem a tésztára nehezéknek, majd 12 perc alatt elősütöm.
Közben egy tálban a tejfölt a krém többi hozzávalóival összekeverem. Az elősütött tésztára kanalazom, a tetejét meghintem ribizlivel, majd visszatolom a sütőbe, és legalább 40 percet sütöm.
Hagyom kihűlni, majd leszedem a karimát és a torta forma alját is, hűtőbe teszem dermedni, és csak utána szeletelem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre