Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizlis tejberizs

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 15 dkg rizs
  • 2 dl víz
  • 2 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejszín
  • Valamint:
  • 30 dkg ribizli
  • 6 dkg cukor

Elkészítés

Elkészítés: A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Feltesszük a vizet forrni, a tejet melegedni. A vízbe beletesszük a rizst, és kislángon, lassan főzzük. Amikor beitta, 3-4 részletben fokozatosan adjuk hozzá a tejet, mindig akkor tegyük hozzá a következő adagot, amikor a rizs felvette már az előzőt. A végén az utolsó adag tejjel hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is. Krémesre keverjük, és levesszük a tűzről. Botmixerrel kicsit összetörjük a rizsszemeket, kihűlésig párszor átkeverjük.

A ribizlit cukrozzuk és félretesszük.

A kihűlt tejberizst óvatosan összekeverjük a 3 dl tejszínből vert habbal, 1/3 részét poharakba tesszük. A maradék tejszínes rizskrémbe belekeverjük a cukrozott ribizli nagy részét, és a pohárban levő fehér krémre kanalazzuk. Tetejére tesszük a maradék cukrozott gyümölcsöt, a levével együtt.

Megjegyzés

Vomberg Frigyes receptje, fotó: Komáromi Zoltán - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss